LITTERATURDAG


Litteraturdagen 2022


blev afholdt i

Thisted på adressen Jernbanegade 6

- nabo til Thisted Museum -


Lørdag den 29. oktober 2022 kl. 14.00


Forfatter Susanne V. Knudsen fortalte om bogen ”Mellem Lodbjerg og Løgstør”, om sit eget forfatterskab og om

"Litteratur Salon Thy”.



Mellem Lodbjerg og Løgstør

Litterær vejviser til kvinders kunst

Karen Klitgaard Povlsen & Susanne V. Knudsen


Susanne V. Knudsen præsenterede i første del af foredraget processen med at skabe turguiden Mellem Lodbjerg og Løgstør, der fører til ofte oversete kvindelige kunstnere.

Den opfordrer til ture i bil, på cykel og til fods gennem land og over vand. Man kan sætte sig i lænestolen og læse litteratur af kendte forfattere som Thit Jensen og mindre kendte som Nicoline Bjergby. Med bogen i hånden er der garanteret oplevelser af limfjordsegnen på nye måder, og den inviterer til at besøge museer, kirker, biblioteker, gallerier og gymnasier.

Turguiden er skrevet af Karen Klitgaard Povlsen og Susanne V. Knudsen og udgivet på forlaget Klitgaard i 2021.


I anden del af foredraget fortalte Susanne om, og læste op fra, sin seneste roman Kvinden i vinden fra 2022. Den bygger på breve mellem Kirstine og William Waagner, på digte og rejsebeskrivelser af ham, på fotografier og samtaler med nogle af deres børn. Parret levede et turbulent liv i første halvdel af 1900-tallet, hvor deres Europarejse med 4 børn og to født undervejs. giver et personligt og historisk indblik i en krisetid. Hjemkomsten til Danmark tegner også et dramatisk billede af et familie-, forfatter- og gårdejerliv.


                                                 

Litteraturdag 2019

Søndag den 15. september 

JamoHuset, Glyngøre


Jens Smærup Sørensen fortalte om sin bog ”Jens” fra 2018


Tidligt vidste han, at han ville være forfatter, for i nærheden af hans barndomshjem boede forfatteren Knuth Becker på Waar Hovedgård, og ham beundrede han i det stille.

Smærup fortalte med megen humor om sin opvækst i en landsby ved Limfjorden og om undervisningen i landsbyskolen. Først da han begyndte på Katedralskolen i Aalborg, fik han interesse for litteratur, og han begyndte at arbejde med sproget.  Han blev optaget på Danskstudiet på Århus Universitet, og i forbindelse med sit speciale fik han kontakt med forfatteren Per Højholt. Han hjalp Smærup med at udvikle sig til den sproglige ækvilibrist, han er i dag.


Hans debut skete med digtsamlingen ”Udvikling til fremtiden” 1971, og titlen markerer indholdet i det flotte forfatterskab, som Smærup Sørensen senere har udviklet, og som han har modtaget fornemme priser for.

Støttet af